Sidor

torsdag 3 mars 2016

Kroppsstafett

Deltagarna delas in i två lag. Lagen ställer sig i led så att medlemmarna står efter varandra. De första står framför ett bord, där det finns fyra kort i olika färger: rött, grönt, blått och gult. Lekledaren står med dem som är sist i kön. Han har likadana färgkort. Man förklarar för alla att korten betyder följande:

Rött = huvudet
Grönt = högra axeln
Gult = vänstra axeln
Blått = ryggen

När alla har hört färgerna, står man i led så att alla tittar på ryggen på den som står framför. Lekledaren visar ett kort för dem som står sist i leden så att båda ser det samtidigt. Om han visat det gula kortet, klappar de den som står framför på vänstra axeln. Han ger budet vidare och följande fortsätter. När budet kommer till den som står längst fram, tar han det gula kortet från bordet och lyfter upp det. Om han kommer först och kortet har rätt färg får laget ett poäng. Sedan byter den första i kön plats så att han blir sist i kön. Man kan leka till ett visst antal poäng, eller så länge att alla får vara längst framme en gång. Det lag som får mest poäng vinner.

Material: Kartong i rött, grönt, gult, blått


Förberedelser: Klipp kartongen i passlig storlek.

Tack till Finska Missionssällskapet och Carre Lönnqvist som skickade in informationen om denna lek! Fler lekar av Finska Missionssällskapet hittar du HÄR

Inga kommentarer: