Sidor

onsdag 2 mars 2016

Att leda en blind

Det här är både en lek och en lyssningsövning. Deltagarna placerar sig längs två väggar i ett rum. Lekledaren sprider ut A4‐ papper i mitten av golvet i slumpmässig ordning. En i taget är frivillig. Han ställer sig i ena ändan av rummet och får ögonen förbundna. Sedan pekar lekledaren på en av deltagarna, som blir den blindes skyddsängel. Det är hans uppgift att leda den blinde till andra ändan av rummet så att han inte trampar på ett enda papper. Han får ändå inte gå bredvid den blinde, utan måste ropa sina instruktioner bland de andras. De andras uppgift är att göra den blinde förvirrad och ge honom fel instruktioner. Den blinde försöker urskilja den riktiga rösten, som det lönar sig att lyssna på. Om den blinde trampar på ett papper, avbryts hans resa och en annan väljs till frivillig och skyddsängel.

Alternativ: Denna lek kan även lekas som en lagstafett där alla i laget ställs på led bakom linje med ögonbindel på och en i varje lag väljs ut som skyddsängel som skall guida resten av laget igenom banan. Det laget som först gjort detta vinner.

Tack till Finska Missionssällskapet och Carre Lönnqvist som skickade in informationen om denna lek! Fler lekar av Finska Missionssällskapet hittar du HÄR

Inga kommentarer: