Sidor

måndag 28 november 2016

Pip-russin

Man har russin utspridda på ett bord. Man börjar med att välja den som är frivillig sedan väljer de andra ett russin som är "pip-russinet". Den som är frivillig börjar äta ett russin i taget och då den kommer till "pip-russinet" ropar alla högt "piip" så plötsligt som möjligt. Målet är att få så många russin ätna som möjligt.

Version 1: Man kan använda detta som en del av olympiaden så att hjälpledaren väljer russin och gruppen ska äta. Den grupp som ätit mest vinner.

Version 2: 
Alternativ 1: Ifall man inte vill ha något att äta kan man göra detta så att man har något föremål utspritt på golvet t.ex. A4:or. Sen ska den frivilliga plocka upp det tills alla ropar "piip"

Alternativ 2: Man kan ha flera frivilliga samtidigt och flera "pip-föremål" för att öka spänningen. Då kan man dela resten av gruppen så att varje föremål har någon som är ansvarig för det.

Alternativ 3: Man samlar en massa udda föremål bland vilka man väljer lika många "pip-föremål" som det finns frivilliga. Sen koordinerar man vem i gruppen som "vaktar" vilket föremål. De frivilliga får ett ämbar vart de börjar samla föremål tills de kommer till ett "pip-föremål" Den med mest föremål i ämbaret vinner.

Att tänka på: Om det finns allergier i gruppen blir det problematiskt med russin/annat ätbart.

Förberedelser: Skaffa russin/papper eller föremål och ämbar.

Material:
Russin/chokorussin (annat ätbart)
Papperslappar
Udda föremål
Ämbar

Personer:
Frivilliga


Även kallad: Pip-föremål

Inga kommentarer: